Az maga lenne a beismerés

Simicska nem kaphat rendőri védelmet?

Elvileg Magyarországon nem kerülhet veszélybe az élete annak, aki nyíltan kritizál politikai vezetőt. Korábban a vállalkozó arról beszélt, hogy az élete is veszélybe kerülhet, amiért úgy bírálta Orbán Viktort.

2015.02.09 08:32ma.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság az ATV Híradónak is megerősítette azokat a lapértesüléseket, miszerint a rendőrség nem biztosít személyi védelmet Simicska Lajosnak. Mint ismeretes, pénteken a milliárdos nagyvállalkozó a Hír24-nek  azt nyilatkozta: nem tartja kizártnak, hogy életére törnek, miután vállalta a konfliktust Orbán Viktorral, akit ráadásul "legecizett".

A rendőrség közérdekű bejelentés alapján nem lát el személyvédelmi feladatokat" – reagált a Blikknek az ORFK Kommunikációs Szolgálata arra a kérdésre, hogy kap-e Simicska védelmet a hatóságoktól. A döntésben az is szerepet játszhatott, hogy nem maga a Magyar Nemzetet, Hír Tv-t és Lánchíd Rádiót birtokló üzletember fordult a rendőrséghez, hanem az V. kerületi Fidesz-szervezet egyik tagja, Tényi István.

A Blikknek nyilatkozó Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint a rendőrség Simicska védelmével kvázi beismerte volna azt, hogy veszélybe kerülhet az élete valakinek, aki nyíltan kritizálni meri a politikai vezetőket. A rendőrség ezt a látszatot akarta megelőzni azzal, hogy komolytalannak minősítette a bejelentést. Tarjányi szerint a milliárdos vállalkozó valamilyen szinten már gondoskodott biztonsága és családja védelméről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.