XXIII. János és II. János Pál

Szentté avatás: ott lesz Áder, Orbán és Semjén is

Giuseppe Pecoraro, az olasz főváros prefektusa legalább 800 ezerre becsülte a szentté avatásra érkezők számát.

2014.04.25 11:52MTI

Áder János köztársasági elnök is részt vesz XXIII. János és II. János Pál pápa vasárnapi szentté avatási ünnepségén a Vatikánban, az államfőt felesége, Herczegh Anita is elkíséri - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken.

A magyar kormány képviseletében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vesz részt az állami delegációban, Orbán Viktor miniszterelnök pedig magánemberként zarándokol el Rómába - közölte az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kettős szentté avatásra több mint ötven országból jelezték delegációk részvételüket. Giuseppe Pecoraro, az olasz főváros prefektusa legalább 800 ezerre becsülte a szentté avatásra érkezők számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.