Április 25-én

20 ország 500 mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál szentté avatását

Húsz ország mintegy ötszáz mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-ei szentté avatását a Vatikánból.

2014.04.17 20:24MTI
freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

A katolikus egyház két korábbi vezetőjének szentté avatási ünnepségére egyes becslések szerint akár több mint ötmillióan is elzarándokolhatnak a Szent Péter térre, de azok is részesei lehetnek az élménynek, akik nem utaznak el Rómába. Ausztriában például egy bécsi és egy grazi háromdimenziós mozi is közvetíti az eseményt.

Mindkettő ingyenesen várja az érdeklődőket, a jegyek csütörtöktől már elérhetők. Kolumbiai, brazíliai, egyesült államokbeli, spanyolországi és nagy-britanniai mozik szintén sugározzák az ünnepséget. A szentté avatást 33 kamera és kilenc műhold segítségével közvetítik a Szent Péter térről. A kamerák közül 13 3D-s, 15 pedig nagyfelbontású képeket rögzít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.