Szemét az van...

TeSzedd!-akció: egy hónap alatt húszezren jelentkeztek

A "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" elnevezésű akcióban csaknem 250 "találkozási pontot" jelöltek meg; vagyis eddig ennyi szemetes helyszínt jelöltek meg, amelynek a megtisztítását tervezik.

2014.03.30 22:30MTI
Forrás: MTI

Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb szemétszedési mozgalmának májusra tervezett akciójára országszerte - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ).

A "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" elnevezésű akcióban csaknem 250 "találkozási pontot" jelöltek meg; vagyis eddig ennyi szemetes helyszínt jelöltek meg, amelynek a megtisztítását tervezik.

Közölték, ilyen "találkozási pontok" megjelölésére továbbra is van lehetőség, erre április elejétől lehet jelentkezni. A regisztráció május 2-án zárul a www.teszedd.hu weboldalon, a szemétszedés pedig május 9-11. között lesz.

Az országos szemétgyűjtési akcióra eddig nagyrészt általános iskolák, önkormányzatok és cégek jelentkeztek, és jelöltek meg találkozási pontokat.

Az akciót az OHÜ szervezi a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közreműködésével.

Közölték, az idei akcióval Magyarország nemzetközi porondra lép, mert csatlakozik az Európai Bizottság "Tisztítsuk meg Európát!" elnevezésű projektjéhez. Az együttműködés keretében május 10-én Európa 28 országában tartanak egyszerre hasonló szemétgyűjtési akciót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.