E.T. haza?

E.T. marad a szemétben

Az új-mexikói környezetvédelmi hivatala megtiltotta két cég számára, hogy felásson egy alamogordói szemétlerakó helyet. A két cég egy 30 évvel ezelőtt szemétre dobott E.T.-videojátékot keresne.

2014.03.21 18:00MTI
youtube.com

Az Alamogordo Daily News szerint a Steven Spielberg nagy sikerű E.T. - A földönkívüli című produkciója nyomán készült játék kazettáit az 1980-as években az Atari állítólag milliószámra szállíttatta a szemétlerakó helyre, amelyet később lebetonoztak.

Az új-mexikói környezetvédelmi hivatalának szóvivője, Jim Winchester szerint a szemétlerakó felásásához jóváhagyott hulladék-feltárási tervre van szükség. Mint elmondta, a Fuel Entertainment és a LightBox Interactive tavaly júniusban kapott engedélyt a várostól a keresésre. A végső szót azonban az állami környezetügyi illetékesek mondják ki, akik idén februárban elutasították a tervet. A két cég azóta nem nyújtott be újat.

A vállalatok a közelmúltban jelentették be, hogy átkutatják a szeméthegyet az Atari számára óriási anyagi veszteséget jelentő videojáték megkeresése céljából. A játék annak idején az elsők közé tartozott a filmekből született videojátékok között. A cég több tízmillió dollárt fizetett Spielbergnek, hogy használhassa az 1982-es mozi címét.

A vállalat 1982 karácsonyán dobta piacra az Atari 2600 konzolra szánt játékot, de a vásárlók tömegével küldték vissza a cégnek, és a játék rémes kritikákat kapott. (A játékosoknak a totyogó földönkívüli bőrébe bújva kellett menekülniük az FBI-ügynökök elől, miközben össze kellett gyűjteniük egy telefon alkatrészeit, hogy felhívhassák E.T. űrhajóját.)

Az Atari sohasem erősítette meg, hogy szemétre dobta volna a játékot, az újságírókat pedig annak idején nem engedték a helyszínre, amikor az Atari kamionjai megérkeztek a cég El Pasó-i telephelyéről, Texasból.

A Fuel Entertainment és a LightBox Interactive dokumentumfilmet is szeretne forgatni a kutatásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.