Csupán egy mohával borított szeméthalom volt

Hiú reményeket keltett a narancssárga tárgy

Hiú reményt keltett az a narancssárga tárgy is a Dél-kínai-tengeren, amelyről azt gondolták a malajziai és a vietnami hatóságok, hogy esetleg az eltűnt utasszállító repülőgép mentőcsónakja.

2014.03.10 13:19MTI
YouTube

A helyszínre küldött légi járművek legénysége csak egy mohával borított szeméthalmot talált hétfőn. Már korábban is volt olyan jel, amely reményt adott a gép megtalálására.

A narancssárga tárgy után pedig a malajziai hatóságok felfedeztek egy olajfoltot, amelyről azt gondolták, hogy esetleg a repülőgép üzemanyagtartályából származik, de a laborvizsgálaton kiderült, hogy nem. A Malaysia Airlines Boeing 777 típusú gépén 227 utas - köztük 154 kínai -, és 12 fős személyzet utazott szombaton Kuala Lumpurból Pekingbe.

A kétségek között gyötrődő hozzátartozók Pekingben rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, és egy kézzel írott ultimátumot adtak át a malajziai légitársaságnak. Eszerint, ha a társaság nem közli velük, hogy mit tud a gép sorsáról, akkor a malajziai nagykövetséghez fordulnak.

A légitársaság közben minden egyes érintett családhoz küldött egy pszichológust, és pénzbeli, szervezési segítséget is nyújt a családoknak. A thaiföldi rendőrség és az Interpol közben kihallgatta annak az utazási irodának a tulajdonosait Pattaya üdülőhelyen, amely eladta az egy útra szóló repülőjegyet a lopott útlevéllel utazó két férfinak.

Ennek eredményét azonban még nem közölték. Azharuddin Abdul Rahman, a malajziai polgári légiközlekedési hatóság vezetője Kuala Lumpur-i sajtóértekezletén azt mondta, hogy az esetet vizsgáló szakemberek szerte a világból számba veszik a repülőgép eltűnésének minden lehetséges forgatókönyvét, a gépeltérítést is, de mindannyian teljesen tanácstalanok.

A gép utáni kutatásban sok ország összesen 34 légi járműve és 40 hajója vesz részt annak a helynek az 50 tengeri mérföldes körzetében a tengeren, ahol a gép eltűnt a radarernyőkről Malajzia és Vietnam között. A szakértők szerint történhetett akár robbanás, végzetes motorhiba, terrortámadás, nagyon erős légörvény, a pilóták hibája vagy akár öngyilkossága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.