Más szemében a szálkát...

"Nem süllyedek Deutsch Tamás szintjére, az olyan béna"

"Ez nem feminizmus, ez intelligencia és gyerekszoba kérdése" - mondta Szabó Tímea, aki szerint ő sem mondja Ádernek, hogy "Janókám".

2013.08.15 20:12ma.hu

"Bízunk benne, hogy Áder János is úgy érzi, szükség van az információszabadságra, és nem nevezi ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság élére Simicska Lajos zsebjogászát" - ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában - utalva Karas Mónika kinevezésére az NMHH elnöki posztjára. De Deutsch Tamás jelölésével sem ért egyet, szerinte "vicc kategória, hogy ezek a nevek felmerültek" - jelentette ki.

De az EP-képviselővel más ügyben sem értenek egyet. Mint ismeretes, Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szövetség társelnöke beperli az Országgyűlés Hivatalát azért, mert - mint vasárnap a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta - akadályozták képviselői munkájában és korlátozták a véleménynyilvánítási jogát.

Erre reagálva posztolt egy nem túl barátságos szöveget Deutsch Facebook-oldalán, amiből végül is egy virtuális üzenetküldözgetés kerekedett. Ebben lekékharisnyázta, és letimikézte a képviselőasszonyt, Szabó Tímea szerint viszont, ha valaki ragaszkodik a véleménynyilvánításhoz, attól még nem kékharisnya, és úgy véli, Deutsch Tamás másodjára sem értette meg, hogy pontosan miről is van szó.

"Nekem és PM-es képviselőtársaimnak mindeközben valóban azon kell "izmoznunk", hogy az olyan arrogáns és nőgyűlölő kiszólások és tettek, mint amilyeneket ő és Fideszes politikustársai - Tasó "te mit pofázol bele, kisanyám" László vagy a Balogh "átesett a komondoron" József - nap, mint nap megeresztenek, eltűnjenek a magyar közéletből" - írta válaszában a népszerű közösségi oldalon, amit az adásban is elismételt.

"Ha nem tetszik Áder döntése, akkor sem Janókázom le, fordítva viszont elég gyakran halljuk, hogy férfi közszereplők ilyen eszközökkel alázzák meg a nőket" - tette hozzá. "Én nem tomikázom vissza, nem süllyedek le, ez nem feminizmus, ez tisztelet kérdése" - mondta a független képviselő, aki szerint a kommentelők sem nézték jó szemmel a Deutsch stílusát. Mint mondta, a közszereplőknek az is feladata, hogy példát mutassanak azzal, hogy tisztelettudóan bánnak egymással. Vajon neki ez sikerült?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.