Szabó Tímea szerint kettős a mérce

Pofán nyomni lehet, lopni nem, a parlamentben

Szabó Tímea a Facebookon kifogásolta, hogy Fónagy János "pofán nyomta" beszólásával egyenesen egyetértett Kövér, míg a PM színeiben politizáló független képviselőkre közel negyedmilliós pénzbírságot szabott ki.

235 ezret ért a Loptok, csaltok, hazudtok tábla >>> képgaléria

2013.05.13 17:38ma.hu

Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke - Facebook-bejegyzése alapján - döbbenten ült a Parlament üléstermében, miután Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta Tóbiás József interpellációjára, hogy a Gyurcsány-kormány "pofán nyomta" az utasokat.

„Ezt az alpári stílust nem hogy nem állította le Kövér László Házelnök, hanem még el is mondta, hogy szerinte ez rendben volt” – kelt ki magából Szabó.

Ehhez képest összesen 235 ezer forint pénzbírságot szabott ki a parlament Karácsony Gergelyre és Szilágyi Péterre, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független képviselőkre. Kövér László házelnök erről szóló javaslatát kormánypárti voksokkal fogadta el az Országgyűlés hétfőn.

Karácsony Gergelynek 50 ezer, Szilágyi Péternek 185 ezer forint bírságot kell fizetnie, amiért két hete egy Loptok, csaltok hazudtok! feliratú táblát vittek az ülésterembe és állítottak fel a kormánypárti padsorokkal szembe a trafikpályázatok és az információszabadságról szóló törvény módosítása elleni tiltakozásul. A házelnök szerint ezzel ők súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét.

„Köszönjük az újabb kettős mércét, Házelnök Úr! Remélem, a választások után a színét sem látjuk többet!” – jelentette ki a politikusnő az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán.

Fotó: Szanyi Tibor Facebook-oldal

Ám a frissen nősült Szanyi Tibor szerint "ebben az Országgyűlésben már sokkal csúnyább dolgok is történtek", ezért sem bánta, hogy márciusban a középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakció tagjainak. Kövér ekkor a lehető legnagyobb mértékű, 131.400 forintos pénzbírság kiszabását javasolta, ám az MSZP-s képviselő az ATV-nek azt nyilatkozta: "Ha Osztolykán Ágnest vagy bárki mást gyalázni fognak a későbbiekben, akkor nemcsak egy ujjal, hanem két ököllel is fellépek, ha kell".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.