Pénzügyi intézkedések

Együtt-PM: megszorítási spirálba került az ország

"Világosan kell látni, hogy nem a gazdasági kényszer, hanem az Orbán-kormány ideológiai választásai azok, amelyek ide juttatták a kormányt és az országot."

2013.05.10 13:45MTI

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási mozgalom álláspontja szerint a nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentése ismét azt bizonyítja: az Orbán-kormány "embertelen és kegyetlen gazdaságpolitikája megszorító spirálba taszította" az országot. Erről Scheiring Gábor, a PM politikusa beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a kormány összesen 92,9 milliárd forintot zárol a költségvetésben és ha szükséges, felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását is.

A független képviselő szerint világosan kell látni, hogy nem a gazdasági kényszer, hanem az Orbán-kormány ideológiai választásai azok, amelyek ide juttatták a kormányt és az országot.

Hozzátette: a bejelentés azt jelenti, hogy jó eséllyel órházak, iskolák finanszírozására kevesebb jut majd, és ez a döntés a működőképességüket veszélyezteti.

Azt mondta, a TÁRKI előző napi jelentése megmutatta, hova juttatta a magyar társadalmat ez az "embertelen és kegyetlen gazdaságpolitika". Az elmúlt években a leggazdagabb 10 százalék jövedelmi helyzete javult, míg az alsó 10 százaléké romlott, és a szegénység jelentősen nőtt - fogalmazott Scheiring Gábor. Úgy folytatta: az elmúlt három évben Magyarországon az emberek elszegényedtek, és ma a társadalom majdnem fele szegénységben él; utóbbiak közel fele 25 év alatti. Meghaladja a 70 százalékot a szegénység az egykeresős családoknál, az általános iskolai végzettségűeknél, és 90 százalék feletti a roma társadalomban - sorolta.

Kérdésre azt mondta, a legfontosabb feladat az lenne, hogy elzárják "a korrupciós csapokat", emellett pedig olyan adórendszerre lenne szükség, amelynek eredményeként a keresők 80 százaléka élhetne jobban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.