Nem bírta a gyomra

Szabó Tímea lavórért kiáltott: majdnem elhányta magát a kormánypárti beszédek alatt

"Elképesztő, hogy Orbán és társai miket mondanak a Tavares-jelentés kapcsán. Ezek ufók, komolyan" - jelentette ki a független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.

2013.07.04 16:58ma.hu

Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke Facebook-bejegyzésében azt írta: "Az előbb kértem egy lavórt, hogy el tudjam viselni az ülésteremben a kormánypárti beszédeket. Elképesztő, hogy Orbán és társai miket mondanak a Tavares-jelentés kapcsán. Ezek ufók, komolyan. Most éppen Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár küszködik az előre megírt szövegével. Jelentős problémákat okoz neki az olyan szavak kiolvasása, mint például a kulák."

Orbán Viktor miniszterelnök Az Európai Parlament (EP) igazságtalan döntéséről címmel a Tavares-jelentéssel kapcsolatban tartott napirend előtti felszólalása után (MTI)


Lássuk, min akadt ki!

Igazságtalannak nevezte a miniszterelnök az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, az Európai Parlamentben (EP) szerdán elfogadott Tavares-jelentést.

Orbán Viktor az Országgyűlésben napirend előtt azt mondta: a Tavares-jelentés súlyosan sérti Magyarországot, figyelmen kívül hagyja az EP hatásköreit, a tagállamok és az Európai Unió közötti jogi egyensúlyokat, az alapító szerződésekkel szemben önkényesen állapít meg kötelező kritériumokat, vezet be új eljárásokat és kreál új intézményeket.

A jelentés ezzel csorbítaná egy tagállam szuverenitását, ez pedig egész Európára, az EU jövőjére veszélyt jelent - jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor beszéde kezdetén a Párbeszéd Magyarországért független képviselői egy molinót tartottak fel az ülésteremben ezzel a szöveggel: "Nem akarunk olyan Magyarországot, ahol a nagyobb visszaél az erejével és a többség visszaél a hatalmával".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.