Árvíz

Tetőzött a Cuhai Bakony-ér

Hétfő hajnalban tetőzött a Cuhai Bakony-ér Mezőőrsnél, és reggel megkezdődött az apadás.

2013.04.01 11:53MTI

A lakóházakat az áradástól megvédte a nyúlgát, amelyet húsvét vasárnap éjfélig építettek ki a Győr közeli községben - mondta Farkasdi Károly polgármester hétfőn délelőtt.

A vízszint fenyegető emelkedése tette szükségessé az intézkedést - ismertette a település vezetője.

Elmondása szerint a faluból több tucat ember érkezett rohanvást a helyszínre, amikor vasárnap délután meghallották a félrevert harangok szavát. A segítők száma egyre nőtt, így összességében 100-120 ember és hat munkagép dolgozott a gáton. A földből épült nyúlgátat fóliával lefedték, a tetejére 3000-nél több homokzsákot raktak. A munkagépek több ezer köbméter földet mozgattak meg. A védekezést katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek segítették.

Farkasdi Károly felidézte, hogy a Cuhai Bakony-ér három évvel ezelőtt is megáradt, akkor is nyúlgáttal védekeztek, amit azonban utóbb elbontottak. A polgármester szerint az ér mintegy 700 méteres szakaszán kellene kiegyenesíteni a vízközlekedést lassító kanyarokat, hogy az áradások ne fenyegessék a lakóházakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.