Árvíz/belvíz

Harmadfokú a készültség a Rába körmendi szakaszán

A legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültség van a Rába körmendi szakaszán, ahol a tetőzést a reggeli órákban várják a szakemberek.

2013.04.01 08:50MTI

Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint éjszaka a megyében sehol sem kellett jelentős védekezési munkákat folytatni, tíz esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, jellemzően pincékből és árkokból szivattyúzták a vizet.

Hozzátette: a vízügyi szakemberek folyamatosan figyelő szolgálatot láttak el, jelentésük szerint Vasban a kisebb vízfolyások, patakok már apadásnak indultak.

Vas megyében jelenleg 15 alsórendű út van lezárva vízátfolyások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.