Árvíz/belvíz

Elsőfokú készültség a Kálló mentén

Elsőfokú készültséget rendelt el a Tiszántúli Vízügy Igazgatóság (Tivizig) a Kálló-menti árvízvédelmi szakaszon hétfő reggel.

2013.04.01 11:41MTI

A Berettyón továbbra is elsőfokú, a Hortobágy-Berettyón másodfokú az árvízvédelmi készültség. Az utóbbi szakaszon vasárnap óta további 15 centimétert emelkedett a vízszint, a Borznál hétfőn mért 347 centiméteres vízmagasság mindössze 3 centiméterrel marad el a harmadfokú készültség elrendeléséhez szükséges 350 centiméteres vízállásnak - magyarázta - Bara Sándor védelemvezető.

Elmondta azt is, hogy vasárnap óta 1200 hektárral nőtt az elöntött terület a Tivizig működési területén: jelenleg összesen 26 200 hektár áll víz alatt, amelyből 5 450 hektár vetés, 5 500 hektár szántó, 10 300 hektár rét és legelő.

Az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából 9 szakaszon védekeznek, ebből hét szakaszon van másod-, kettőn pedig elsőfokú készültség. A Tivizig 20 szivattyútelepet üzemeltetet, naponta már mintegy 3,4 millió köbméter vizet emelnek át a befogadó csatornákba, folyókba - közölte Bara Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.