Ombusmanhoz fordulnak

Az MSZP feljelentést tesz a Fidesz adatkezelése miatt

Az MSZP szerint egy, az internetre a hétvégén felkerült videó újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz listázza a nem rá szavazókat.

2012.12.18 12:46MTI

A szocialisták ezért személyes adattal visszaélés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, míg az adatvédelmi törvény megsértése miatt az alapvető jogok biztosához fordulnak. 

Török Zsolt, az MSZP szóvivője kedden sajtótájékoztatón azt mondta: az internetre a hétvégén felkerült videó, amely azt mutatja be, a Fidesz hogyan készült a 2009-es pécsi időközi polgármester-választásra, megalapozza a különleges adatok jogosulatlan kezelésének gyanúját. 

A szóvivő úgy fogalmazott: a Fidesz a jelek szerint bármire képes a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében, és akár a csalástól sem riad vissza. 

Fuchs Gábor, a szocialista párt Baranya megyei elnökhelyettese arról beszélt, mindenki tudta, hogy "a Fidesznek vannak listái", de a felvétel újabb bizonyíték arra, a lajstromban nemcsak a párt szimpatizánsai szerepelnek, hanem azok is, akik nem támogatják a Fideszt.
 
Felidézte, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy korábban nyilvánosságra jutott hangfelvétel szerint azt állította: "meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát (Páva Zsoltot, a Fidesz polgármesterjelöltjét) vagy nem a Fideszt támogatják". 

Az MSZP-s politikus arra is kitért, hogy 2009-ben egy videofelvétel alapján bejelentést tettek a pécsi választási bizottságnál, amiért szerintük a Fidesz szervezetten szállította az embereket szavazni, a testület azonban elutasította a keresetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.