A Fidesz adatkezelése miatt

"Kubatov-videó": az Együtt 2014 az adatvédelmi hatósághoz fordul

Az Együtt 2014 szerint egy, az internetre a hétvégén felkerült videó igazolja a "Kubatov-listák" létezését, a választói mozgalom ezért Péterfalvi Attilához, az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordul.

2012.12.17 10:55MTI

Kubatov Gábor pártigazgató, a Fidesz kampánygépezetének irányítója a videóban nemcsak elismeri mindazt, amit 2010 tavaszán, a választások előtti hetekben még tagadott, hanem dicsekszik vele; a 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választáson készült belső kampányfilmből az derül ki: a "Kubatov-listák" igenis léteznek - írta az Együtt 2014 az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.

A választói mozgalom kifejtette: a Kubatov-lista kifejezés illegális adatbázisokat takar, azok ugyanis vélhetően nemcsak a legálisan gyűjtött és nyilvántartott választói adatokat tartalmazzák, hanem azokat is, amelyek rögzítésére, adatbázisba rendezésére sem az érintettek, sem a hatályos jogszabályok nem adtak felhatalmazást a Fidesznek.

A videóból az derül ki, hogy a Fidesz választók neve és címe mellett azt is nyilvántartja, ha az illető "nem a barátjuk", továbbá az adatkezeléshez hozzá nem járuló barátok és családtagok egyéb, védendő személyes adatait, beleértve az otthon tartózkodás tényét is - közölte a választói mozgalom.

Az Együtt 2014 kampányszakemberei és jogászai szerint ez felveti a különleges személyes adat kezelésére vonatkozó jogszabályok megsértését, ezért Péterfalvi Attilához, az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordulnak az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.