EDF Démász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hátralékkezelő program: több mint 2600 családon segítettek

Több mint 2600, nehéz körülmények között élő családnak segített az EDF Démász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös hátralékkezelő programja a Dél-Alföldön.

2012.12.05 18:21MTI

Az áramszolgáltató és a segélyszervezet közös közleménye szerint a támogatott ügyfeleknek összesen csaknem 105 millió forint hátraléka rendeződött a november végén lezárult tízhónapos program során.

A programba pályázat útján jelentkezhettek az EDF Démász szolgáltatási területén élő családok. A pályázatokat a szeretetszolgálat fogadta és bírálta el. A legtöbb pályázat Békés és Bács-Kiskun megyéből érkezett. A támogatások átlagos összege havonta meghaladta a 18 ezer forintot, amelyhez a programban résztvevőknek ugyanekkora mértékű önrészt kellett hozzáadniuk.

A közlemény szerint az EDF Démász a közös hátralékkezelő program sikerének tekinti, hogy olyan fogyasztók is részesei maradhattak az áramszolgáltatásnak, akik korábban már kikapcsolási értesítőt kaptak, vagy akiknél ki is kapcsolták az áramot.

A program sokaknak segített elkerülni a kikapcsolást és rendezni a jelenlegi hátralékot, de a végső cél az, hogy az ügyfelek a későbbiekben akár támogatás nélkül is fizetni tudják áramszámláikat - olvasható a közleményben.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke az MTI megkeresésére elmondta: azok mellett, akiknél már kikapcsolták az áramot, illetve akik hátralékban voltak a fizetéssel, jelentkezhettek olyan rászorulók is, akiknek előre fizetős mérőórájuk van, és ennek feltöltéséhez kértek támogatást, valamint olyanok is, akiknek nem volt tartozásuk, de nehézséget okozott számukra a számlák fizetése.

Összesen 6000 pályázat érkezett. Az elbírálás során körülbelül 3200 családnak ítéltek meg támogatást, a rendelkezésre álló keret erejéig. A pályázat feltételeit, így az önrész fizetését azonban 500-600 család mégsem tudta teljesíteni, ezért vette végül igénybe körülbelül 2600 család a támogatási lehetőséget - közölte az ügyvezető alelnök.

A 105 millió forint rendezett hátralékból 45 millió forintot a fogyasztók fizettek be, és 60 millió forintot finanszírozott az EDF Démász - mondta el Győri-Dani Lajos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.