Az LMP szerint nem lesz miniszteri biztos

Újabb megszegett ígéret: magukra maradnak a dolgozó anyák?

Az LMP közleménye szerint a kormány "tizenegy hónapnyi halogatás után a mai napon beismerte: nem neveznek ki miniszteri biztost a nők munkaerőpiaci helyzetének javítására."

2011.11.14 17:51ma.hu

Az ellenzéki párt véleménye az, hogy „a nők részmunkaidőbe kényszerítése vagy gyesbe szorítása nem fogja megállítani a születésszám drámai zuhanását.”
 
A közlemény szerint „Cséfalvay Zoltán államtitkár ma a parlamentben beismerte: a kormány elszabotálja annak a miniszteri biztosnak a kinevezését, amelyre az idei költségvetési törvény is kötelezi. Úgy tűnik, az LMP erre vonatkozó javaslatát csak a látszat kedvéért fogadták el a tavalyi költségvetési vitában.”

„Egy kormánypárti képviselő véletlen önleleplezésének köszönhetően megtudtuk, hogy mivel nincsenek munkahelyek, olcsóbb gyesen otthon tartani a nőket. Adófizető, dolgozni akaró, gyereket nevelő anyák és családok százezrei immár világosan láthatják, hogy olcsóbb őket segélyen tartani, mint kidolgozni, hogyan lehetne visszasegíteni őket a munkájukba. Ma ugyanis szülés után a nők fele nem tud visszatérni korábbi állásába” – írja az LMP.
 
Az ellenzéki párt „figyelmezteti a kormányt: a részmunkaidőbe való kényszerítés sem vívmány. Annak erőltetésével virtuális foglalkoztatási számokat lehet produkálni, de tisztában kell lenni azzal, hogy emiatt egyre több család dönt úgy, hogy ha szeretne is, nem vállal gyereket.”
 
„Ma már keserűen állapítják meg a nők az országban, hogy semmi sem lett a családbarát munkahelyekből és más hangzatos ígéretekből. Sőt, még a megdöbbentően alacsony számú bölcsőde térítési díjának duplájára emelése is szerepel a kormány tervei között.  Ma egy újabb társadalmi csoport, a dolgozó, gyereket nevelő családok voltak kénytelenek szembesülni azzal, hogy a kormány átverte őket” – zárul az LMP közleménye.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.