A Jobbik szerint csak péntkidobás a program

Romastratégia: merénylet a társadalom ellen?

A Jobbik szóvivője szerint, ha a kormány nem fogadja meg az "építő jellegű és jogos kritikáikat" a 2020-ig tartó romastratégiával kapcsolatban, akkor ez a program "nem lesz más kidobott pénznél, időhúzásnál és egy merényletnél a magyar társadalom ellen".

2011.10.05 14:08MTI

Mirkóczki Ádám szerint a romastratégia jelenlegi formájában csak a meglévő feszültségeket növeli a pozitív diszkriminációval és "ha nem a Jobbik programja valósul meg minél hamarabb a cigánysággal kapcsolatban, akkor hamarosan eljut az ország a polgárháborúig".   

A szóvivő pártja javaslatai között említette az önfenntartó börtönök és a bentlakásos iskolák felállítását, a cigány politikai elit átvilágítását és a bűnözésben a zéró tolerancia bevezetését.  

Mirkóczki Ádám szerint a romastratégiára szánt 100 milliárd forintot ebben a formában nem szabad erre a célra elkölteni. Az összeg felét tegye inkább a kormány a nemzeti eszközkezelőbe, a másik felét pedig fordítsa a közbiztonság javítására - javasolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.