Szárnyra kapott a Magyar Főnix Mozgalom

Új pártban radikalizálódnak a volt jobbikosok

Pártot alapítottak volt jobbikos politikusok Magyar Főnix Mozgalom (MFM) néven. Bíber József Tibor, az MFM elnöke közölte: a párt célja a nemzeti radikális oldal teljes lefedése.

2011.09.30 16:14MTI

Az áprilisban alakult pártot szeptember 15-én jegyezte be a bíróság - mondta a sajtótájékoztatón az új szervezet vezetője, aki - közlése szerint - 2008-ig a Jobbik alelnöke volt. Véleménye szerint a Jobbik "belső erodálódásnak indult", és mint hangsúlyozta, a csalódott jobbikosoknak kívánnak alternatívát nyújtani.
   
Bíber József Tibor azt mondta, "a rendszerváltás óta senki nem talált üdvözítő megoldást arra az óriási problémára, amely főként a vidék lakosságát sújtja: az etnika bűnözés, nevezzük nevén, a cigánybűnözés  kérdésére". Ezt a kérdést szerinte az Orbán-kormány sem tudta megfelelően kezelni.
   
A roma integráció kapcsán a párt elnöke arról beszélt, hogy ameddig nem ismert a hazai cigányság pontos létszáma, addig nem lehet orvosolni a cigányság problémáját. Ezzel kapcsolatban az MFM alelnöke, Szöőr Anna azt mondta, a cigány lakosság érdeke is, hogy a népszámláláskor bevallják származásukat, mert "máskülönben megint hamis statisztikai adatokkal" fognak dolgozni a kutatások során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.