A párt feljelentést tesz

Törvénytelen MSZP-listára bukkant a Jobbik

A Jobbik budapesti elnöke bejelentette: az MSZP 2010-es országgyűlési választásokon Budapest XVII. kerületben összegyűjtött kopogtatócéduláinak adatait tartalmazó listát kapott a Jobbik.

2011.09.29 13:25MTI

Staudt Gábor hozzátette: még a héten feljelentést tesznek az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) A politikus hangsúlyozta: a cd-n található adatok összegyűjtése és tárolása egyrészt a választási eljárásról szóló törvénybe ütközik, másrészt pedig személyes adattal való visszaélésnek minősül.
   
Az ellenzéki politikus ismertette: a több mint 3000 ember adatait tartalmazó listát egy cd-n dobták be a Jobbik XVII. kerületi irodájába. A cd-n egy "MSZP2010kopogtatoXVII" című fájl található, amelyben több mint 3000 választópolgár nevét, címét, születési dátumát és sok esetben vonalas telefonszámát rögzítették a kopogtatócédula leadásának dátumával (nagyrészt 2010 február) együtt.    

A sajtótájékoztatón részt vett Novák Előd a Jobbik alelnöke is, aki felszólította az MSZP-t, hogy támogassa végre a Jobbik által a 2010-es országgyűlési választások után kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítását. Szerinte ezzel ugyanis tisztázni lehetne a "Kubatov-listák ügye" mellett, a szociális konzultáció adatkezelését és a mostani MSZP-s adatkezelési botrányt is.    

Novák Előd hozzátette: gyanújuk szerint az MSZP-nek "Molnár-listái" vannak. Mint elhangzott: Molnár Zsolt fővárosi szocialista politikust rendszeresen látták jobbikos képviselők a parlament folyosóján Kubatov Gáborral tárgyalni "pont azokban a napokban, amikor a Jobbik a vizsgálóbizottság felállítását feszegette."

A Jobbik alelnöke szerint a Fidesz és az MSZP "kiegyezett" az adatkezelési botrányok eltussolása érdekében.     Novák Előd hozzátette: a Jobbik továbbra is kitart álláspontja mellett, amely szerint érdemben változtatni kellene a kopogtatócédulák használatán a választási kampányban: rövidíteni kellene a gyűjtési időszakot és biztonságosabbá kellene tenni az összegyűjtött adatok kezelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.