Az első évforduló

Iszapkatasztrófa: kókler kapott kitüntetést a Jobbik szerint

A Jobbik szerint felháborító, hogy arra nem méltó ember is kapott kitüntetést az iszapkatasztrófa első évfordulóján - derül ki Kepli Lajos keddi közleményéből.

2011.10.04 17:45MTI

A kolontári katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság jobbikos elnöke "mélységesen felháborítónak" tartja, hogy az Orbán-kormány nevében Pintér Sándor belügyminiszter Devecserben, az emlékpark átadó ünnepségén kitüntette azt a Szépvölgyi Jánost, akinek szakvéleménye alapján a vörösiszapot nem veszélyes hulladéknak sorolták be, és így a tározókat sem nyilvánították veszélyes létesítménnyé.

Kepli Lajos szerint ugyanis mindez hozzájárulhatott ahhoz, hogy az óvintézkedések elmulasztásával a katasztrófa bekövetkezhetett.

Az ellenzéki képviselő méltatlannak tartja azt is, hogy a rendezvény "sajnos nem az áldozatok emlékéről és a károsultakról szólt, hanem csupán a Fidesz-kormány újabb marketingfogásává süllyedt."

Pintér Sándor kedden a devecseri emlékpark felavatásán köszönetet mondott a mentésben részt vevő civil és hivatásos állománynak, a rendvédelmi szervezeteknek, a segélyszervezeteknek, az újjáépítésben részt vevő munkásoknak, a mentőszolgálatnak és az orvosoknak. A vörösiszap-katasztrófában nyújtott rendkívüli helytállásért kitüntetéseket adott át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.