Csapata demonstrál ügyészségi meghallgatásakor

Tüntetés lesz Gyurcsány mellett

Az MSZP-s platform közölte: a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform tüntetést jelentett be a rendőrségen a volt miniszterelnök ügyészségi meghallgatásának időpontjára, a Központi Nyomozó Főügyészség elé.

2011.09.23 17:28MTI

Gyurcsány Ferenc csütörtökön azt közölte, hogy október 3-án délután egy órakor vesz részt az ügyészségi meghallgatáson.
   
A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. A hatóság szerint ugyanis Gyurcsány túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját, azaz a telekcserét. A volt kormányfő azt állította, semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját, és koncepciósnak minősítette az ellene indult eljárást.
   
Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés.
   
A volt kormányfő a Magyar Demokratikus Charta szerda esti rendezvényén bejelentette: arra szólítja fel az ügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Emellett - várhatóan a jövő héten - honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.