Kritikus állapotban volt a raliversenyző

Kubica elveszítheti a karját?

Raliversenyen szenvedett 2011. február 6-án súlyos sérüléseket a Forma-1-es lengyel pilóta, Robert Kubica.

2011.02.06 14:07MTI

Raliversenyen szenvedett súlyos sérüléseket a Forma-1-es lengyel pilóta, Robert Kubica, akinek itáliai médiahírek szerint több helyütt eltörött a lába, s karját majdnem amputálni kellett. Lapértesülések szerint karja megmarad, de elképzelhető: ujjait nem tudja majd mozgatni. A versenyző Olaszországban, a Ronde di Andora elnevezésű viadalon járt pórul, amikor vasárnap Genovához közel baleset érte.

TV-képernyőről készített felvételen Robert Kubica lengyel autóversenyző megrongálódott Skoda Fabia versenyautója. Forrás: MTI

A 26 éves Kubica egy Skoda Fabiát vezetve a cél felé tartott, amikor letért az útról és nagy sebességgel egy templom falának ütközött - adta hírül Forma-1-es csapatának, a Lotus Renault-nak a közleménye. Helyi jelentések szerint a lengyel versenyző, akit kocsijából tűzoltók szabadítottak ki, kórházba szállításakor eszméleténél volt, segédpilótája sértetlen maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.