Ördög Nóri rally navigátorként tündökölt

"Ördögi" navigátor a Salgó-Gemer Rally-n

Nem mindennapi segítsége akadt a hétvégi Hell Energy Salgó-Gemer Rally prológján, Ózdon Turi Tamásnak: a Neo FM jótékony kezdeményezésének keretében a csinos műsorvezető, Ördög Nóra pattant a navigátorülésbe, és száguldott vele végig a pályán a városi stadion több ezres nézőserege előtt!

2010.05.25 16:26ma.hu

Nóra egy pár héttel korábbi ígéretének tett eleget, amikor is elvállalta, hogy egy napig dolgozik a legnagyobb összeget felajánló cégnek, és munkabérét a nehéz anyagi helyzetbe került Főnix Speciális Mentőalapítványnak juttatja el. Ördög munkanapját egy hazai energiagyártó vállalat egymillió Forintért vette meg, és a műsorvezető feladatául a Hell Energy Salgó-Gemer Rally-n való hostesskedésen túl, az igazi bátorságpróbának számító navigátorkodást adta.

Szombaton tehát Nórin volt a sor, hogy vagányságával is bizonyítsa segítő szándékát! Turi Tamás pedig nem óvatoskodott alkalmi navigátorával: a tempó valóban „ördögi” volt, így Nórinak tényleg meg kellett dolgoznia, hogy – ha jelképesen is – de a pálya szélén átadhassa az egymillió Forintról szóló csekket Siklósi Gábornak, a robogós mentők képviselőjének. 

Ördög Nóra

Miért érezted fontosnak, hogy csatlakozzál ehhez a kezdeményezéshez?

- Ha valaki úgy gondolja, hogy az én személyem alkalmas lehet az adakozásra, akkor én azon mindig nagyon meghatódom, így első körben, és azt gondolom, hogy kutya kötelességem segíteni, ha tudok. És nagyon örülök, hogy most tudtam.

 

Elmesélnéd, hogyan történt a dolog?

- Kaptam egy telefonhívást, hogy a Neo FM szervez egy jótékonysági akciót, amivel a Főnix motoros mentős csapatnak gyűjtenek pénzt. Elmesélték, hogy mi a móka lényege, miszerint egy munkanapunkat elárverezik a rádióban. Azt gondoltam, hogy egyrészt ez jópofa is, egy szellemes módja a jótékonykodásnak, másrészt, ha tényleg tudok segíteni, akkor mindenképpen szeretnék a jó ügy mellé állni. Aztán egy nagyon kellemes délutánt töltöttem el Winkler Robi és Bazsó Gábor társaságában, elindult a licit.

Nagyon izgultam, mert addigra már néhány sztár túl volt ezen a dolgon, és mindenkiért szép összegeket ajánlottak fel. Féltem, hogy mi lesz akkor, ha rám senki nem kíváncsi és egyáltalán nem fognak licitálni, de aztán érkezett ez a bizonyos energiaital gyártó cég, aki meglátta a fantáziát és a párhuzamot a nevünkben és gyakorlatilag kipótolták a maradék összeget, a hiányzó pénzösszeget hozzátették.

Milyen érzés az, hogy te voltál, akiért a legnagyobb pénzösszeget ajánlották föl?

- Nagyon jó érzés, nagyon büszke vagyok, főleg azért, mert tényleg örülök, hogy sikerült segítenünk.

Egy munkanapot vállaltál, biztos volt elképzelésed arról, hogy mi vár majd rád?

- Riogattak mindenfélével, hogy egy csótány-írtó cég jelentkezik majd értem, vagy valami ilyesmit kell majd végeznem. De azt hiszem, hogy ez itt nem kérdés, nem a munka döntötte volna el azt, hogy szeretnék-e jótékonykodni, vagy sem. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, azt hiszem, testhezálló a feladatom: területi képviselőként, terjesztőként, hostessként fogok dolgozni a mai napon, én osztogatom a nézőknek a felajánlást tett cégnek az energiaitalát.

Ha jól tudom, akkor még egy extra feladatot is bevállaltál, ami nem kis bátorságra vall, mi lesz ez?

 - Ha már itt vagyok, akkor teljesen egyértelmű, hogy szeretnék  én is beülni egy rally autóba. Amikor azt mondták, hogy majd a navigátori székbe kell majd beülnöm, egy kicsit megijedtem, hogy esetleg majd a csapat sikere rajtam múlik, hiszen még sosem csináltam ilyet, és ebben teljesen gyakorlatlan vagyok.

De mondták, hogy ne féljek, mert ez egy körpálya, nem lehet elrontani, úgyhogy egyetlen dolgom lesz, kapaszkodni izomból… nem ültem még ilyen autóban, úgyhogy nagyon kíváncsian várom az élményt, de egyébként a sebességet, a száguldást szeretem, úgyhogy szerintem jól fogom érezni magam. Az autóban majd próbálok mosolyogni és kedves arcot vágni!

Siklósi Gábor, a Főnix mentőrobogó-szolgálat alapító vezetője

Miért volt szükségetek erre az összegre, illetve mit jelent nektek ez a felajánlás?

- A Főnix mentőrobogó  szolgálat nem állami finanszírozásból, hanem alapítványi formában működik, a két motor éves költsége 2,5 millió forint. Ahhoz hogy ezt előteremtsük, elég nehéz dolgunk van. De azt gondoltuk, hogy ez egy valóban jópofa akcióval a cégek szívesen segítenének, így kezdtük a sztárok munkáját elárverezni!

-  A Hell Energy által Nóri munkájáért felajánlott egymillió forint tette fel az i-re a pontot. Motorjaink az idei szezonban 3 hete üzemelnek, és máris túl vagyunk a 100. ellátott betegen, úgyhogy azt gondolom, ez egy igazán eredményes akció volt.

 Miben speciális ez a robogós mentőszolgálat, esetleg mesélnél arról, hogy hogyan jött létre és hogyan működik?

- A mentő robogó  szolgálat azért nagyon jó, mert a belvárosban, ahol dugó van, nagyon hamar odaérünk, előbb, mint a mentőautók. El tudjuk kezdeni a sérültek ellátását, illetve nagyon sok olyan helyre megyünk, ahová amúgy mentőautó ment volna, így pedig nem szükséges egy kocsit odaküldeni, ezzel nagyon sok pénzt takarít meg az Országos Mentőszolgálat.

Hogyan jött létre a mentőrobogó szolgálat?

- 2007-ben volt egy emlékezetes gyermekmentésünk, amikor mentőautó hiányában motorral mentünk Alízka újraélesztésére, ami sikerült. Ekkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy mentőrobogós szolgálatot. Ez a 3. évünk, ebből az előző két évben mi voltunk a leghatékonyabb mentőeszköz. Gondolom egy új alapítványnak, egy újonnan indult mentőszolgálatnak ennél nagyobb elismerés nem kell. Reméljük, hogy idén is mi leszünk a leghatékonyabbak!

A verseny után, a pályáról kifelé hajtva is őszinte volt Nóri mosolya, és boldogan közölte: - Annyira jó volt, nagyon élveztem! És igazából azért, mert tényleg el tudtam engedni magam, tudtam, hogy jó kezekben vagyok és egészen biztosan nem történik semmi baj. Próbáltam követni az utasításokat, igyekeztem így a navigátori teendőknek is eleget tenni, jó párszor mondtam, hogy csak ügyesen, csak ügyesen, illetve hogy hányadik körnél tartunk, bár nyilvánvalóan nem volt rá szükség! Azt élveztem a legjobban, amikor oldalvást haladtunk előre, az hihetetlenül jó volt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.