Leépít a GM az európai márkáknál

Meghúzza a szíjat a GM: leépítések az Opelnél és a Saabnál

A GM költséghatékonyabbá akarja tenni működését - azaz kirúgásokat tervez az amerikai autókonszern. Az egyszerűség kedvéért Európában: 5900 munkahelyet akar megszüntetni az Opelnél és a Saabnál.

2008.03.11 13:04ma.hu
Ki gépen száll fölébe... Rüsselsheim

Még idén 5900 álláshelyet akar a GM Európában megszüntetni: elsősorban az Opel rüsselsheimi és a Saab trollhättani gyáraiban. A kezdeményezés nem új, már tavaly felmerült a munkások körében vélhetően nem kifejezetten népszerű ötlet. Ekkor a konszern különböző szociális intézkedések ígéretével tudta meggyőzni az üzemi tanácsokat.

Ezzel egyidejűleg felvételt is tervez a cég. 300 mérnöki és tervezői állásra keres munkatársakat a rüsselsheimi fejlesztési központban, és 200 mérnököt Torinóban. Ezzel is az egyenleg javítása a cél - meglátjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.