Rekordot bukott a GM

Rosszul áll a GM szénája: papíron már végük

Rekordot döntött a GM, ám erre valószínűleg a legkevésbé sem büszke. 38,7 milliárd dollárt bukott az elmúlt évben ugyanis. Kicsit szépít a helyzeten, hogy ezt a számot könyvelők kreálták, és a valós helyzethez annyira sok köze még sincs.

2008.02.14 10:00ma.hu

Egy adó-leírási szabálynak köszönhetően a GM 2007-ben 38,7 milliárd bukott - papíron. Szerencsére a valóságban nem: csupán 400 millió a deficitje, ami alig ötöde a 2006-osnak. Nőttek az eladások, és az autós részleg egész jól teljesít. A pénzügyiek nem annyira, ez le is húzza az eredményeket.

De az autós részleg is összeszedhetné magát: Amerikában nemigen változott a megítélése, Európában viszont jelentős a visszaesés: hetedét keresték a tavalyi összegnek. Ázsiában és Latin-Amerikában viszont javultak a mutatóik - így a vezetőség tulajdonképp optimista. A terveik már megvannak - igaz, ezeket a munkásaik nem fogják igazán szeretni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.