Újabb konkurencia a Nanonak

Tata Nano-kihívót gyártana a GM is

India fölöttébb izgalmas terület lehet az autógyártóknak: hiába startolt el a Tata Nano, mégis mindenki itt vágyik befutni. A Renault után nemrégiben már a General Motors-hálózat is bejelentette, hogy olcsó kisautót dobna itt piacra.

2008.01.30 14:20ma.hu

A franciák után a GM is előállt az ötlettel, hogy versenyre kelnének a Tata Nanoval - természetesen az indiai miniautó jelentkezése után. A GM alternatívája a Chevrolet Spark (leánykori nevén Dawoo Matiz) alapjaira épülne, és a kínai Wuiling Motors gyártaná (szintén GM-fennhatóság alatti a cég, ennyire nem lesz nemzetközi a projekt). Ezzel spórolhatnak a kifejlesztésnél - úgyhogy lassan az indiaiak rá is unhatnak az olcsó járművekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.