Konkurencia a Dacia Logannak

1700 eurós autót tervez a Tata

A világ legolcsóbb autójával akar előállni a Tata 2008 végéig: a Dacia Logan pozícióit veszélyeztető kocsit 1700 euróért akarja az indiai gyártó piacra dobni. A jármű az új delhi Auto Expon mutatkozik be - január 17-ig tehát sokkal többet fogunk tudni.

2008.01.03 06:40ma.hu

A pimaszul olcsónak tervezett kocsi 22 kW teljesítményű farmotorral készül majd (ki mondott rosszat a 120-as Skodákra?), várhatóan 660 köbcentis benzin- és 700 köbcentis dízelmotorral lesz elérhető.

Először évi 250 000 darabot akarnak gyártani, később évi egymilliós volument sem zárna ki a gyártó. Az elsődleges célcsoportot az a nyolcmillió indiai jelenti, akik még mindig motorokat használnak családi kocsinak - amik alig olcsóbbak a tervezett autónál.

A Renault-nak mégsem kell aggódnia: nyugat-európai exportot egyelőre nem terveznek a Tatánál, mivel a konstrukció nem felel meg az itteni biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak. Malajziát, Latin-Amerikát, Afrikát és Kelet-Európát viszont nem zárják ki.

Tessék mondani: Magyarország hova tartozik?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.