Készülődik a GM Genfre

Sportosak és elegánsak, terepjárók és családi autók - újdonságok a GM-től

Számos világ- és európai premierrel mutatja fel márkáinak, mobilitási koncepcióinak és tervezői tevékenységének sokszínűségét a 78. Genfi Szalonon a General Motors. Emellett a GM-Forum felvázolja a jövő mobilitását a GM HydroGen 4, a negyedik nemzedékű üzemanyagcellás jármű kiállításával.

2008.02.27 09:25ma.hu

A HydroGen4 jelentősen fejlődött elődeihez képest, dinamikusabb, tartósabb és a mindennapi használatra alkalmasabb lett. Máglyája 440 darab sorba kapcsolt cellából áll, elektromos teljesítménye 93 kW. A 73 kW/100 LE teljesítményű villamos szinkronmotor 12 másodperc alatt gyorsítja százra. Karbon-kompozit tankjában 700 bar nyomáson tárolt 4,2 kg hidrogénnel 320 kilométert tehet meg.

Az egyes márkák legfontosabb új modelljeinek áttekintése:

Chevrolet: az új, dinamikus stílusú, háromajtós Aveo világbemutatója

Idén a Chevrolet Europe genfi standjának fénypontja az új, háromajtós Aveo, amely először áll a közönség elé. Jelzi a márka szándékát a sikeres kompakt-család gyors bővítésére, hiszen az új ötajtós modell értékesítése is márciusban kezdődik. Mindkettő legfontosabb jellemzője a szembeötlő küllem, a minőségi berendezés és a még hatékonyabb benzinmotorok választéka. A háromajtós Aveo 2008 júniusától jelenik meg a márkakereskedésekben, 1.2-es és 1.4-es benzinmotorral (84 és 101 LE).

Egy esztendeje hivatalosan Genfben nyílt meg a "Fiatal? Kreatív? Chevrolet!", a művészeti iskolák növendékeinek páneurópai versengése. Most már láthatók e sikeres kezdeményezés gyümölcsei: a Chevrolet stand hostesei a Divat kategória győztes ruházatát viselik, tervezője a húszéves Léa Schindler volt, az ESMOD Nemzetközi Divatiskola (Lyon, Franciaország) hallgatója.


Opel: egyterű Meriva Concept, új motorral a Zafira, új Agila

Az Opel kihasználja tapasztalatkincsét az egyterűek tervezésében: a Meriva Concept jelzi, hogyan fejlődhet tovább a 2003-ban bemutatott, és azóta piacvezető bestseller: még flexibilisebb lesz! Belsejét a tetőbe nyúló, U-alakú szélvédő és a lendületes vonalú oldalablakok teszik derűsen világossá. Mindenki jól érezheti magát e praktikus autóban.

A flexibilis hétüléses kocsi mintapéldája, a Zafira felfrissült designnal és tízféle motorral kelleti magát. Újdonság a belépőszintű 1.6-os benzines (85 kW/115 LE) és a két 1.7-es CDTI dízel (81 kW/110 LE és 92 kW/125 LE) - fokozott hatékonysággal. Elődeikhez képest 10 lóerővel is nőtt a teljesítményük, fogyasztásuk viszont öt százalékkal csökkent. Ehhez illik a Zafira magabiztosabb megjelenése, széles krómlécen viselt Opel-emblémával. Az Európai piacvezető egyterű-családból ott lesz az új Agila is, amelynek európai forgalmazása röviddel Genf után kezdődik.

Saab: világ- és európai premierek egy dinamikus márkánál

A GM Premier Estjén, március 3.-án hullik le a lepel egy Saab koncepcióról, amely további lépést vezet be a termékbővítésben. Detroit után Európában is bemutatkozik a 9-4X BioPower Concept. E crossover kocsit haladó formaterv, a környezetért vállalt felelősség és az élvonalbeli Saab XWD hajtómű jellemzi.

Újszerű poggyászszállítási megoldásainak egyike a Salomon márkával közösen kifejlesztett síléc-elhelyezés. Bioalkoholos (E85), négyhengeres, 2.0 literes BioPower turbómotorjának teljesítménye 300 LE, nyomatéka 400 Nm, jelentősen leszorított CO2 emisszió mellett.


[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.