Háromajtós Mazda2: Genfben

A Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be az új Mazda2

Háromajtós változattal gazdagodik a Mazda2 modellválasztéka. Az Európai vásárlók a 2008. március 4-16-ig tartó 78. Genfi Nemzetközi Autószalonon ismerhetik meg a Mazda legfrissebb újdonságát.

2008.02.01 09:45ma.hu

A háromajtós Mazda2-vel a márka új vásárlókat szeretne megszólítani. A típus az ötajtós modellhez is választható élénk és lendületes 1,3 és 1,5 literes MZR benzinmotorokkal és az 1,4 literes közös nyomócsöves MZ-CD turbódízellel lesz megvásárolható. Ezek a motorok rendkívül takarékosak, CO2-kibocsátásuk pedig kiemelkedően alacsony.

A 2007. szeptemberében, az új generációs Zoom-Zoom modellek közül elsőként megújuló Mazda2 nagy sikert aratott Európában. 2007. decemberében öt csillagot ért el az EuroNCAP töréstesztjén, bemutatása óta több mint 20 nemzetközi díjat nyert. Ezek között megtalálható az Év Autója díj Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Dániában, Görögországban, Horvátországban és Új-Zélandon, valamint a japán RJC Év Autója díj.

A háromajtós Mazda2 világpremierje mellett további két európai Mazda premierre kerül sor Genfben: látható lesz a Mazda következő generációs forgótárcsás motorjával hajtott Taiki tanulmányautó és a Mazda5 Hydrogen RE hibrid.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.