Szeretik a németek a Mazdát

TÜV -aranyérmet kapott a Mazda

Csütörtökön hozták nyilvánosságra a német minőségellenőrzési egyesület, a TÜV 2008-as jelentését, mely szerint a Mazda használt autóinak esetében merül fel a legkevesebb hibajelenség. A 2-3 éves Mazda3 ill. Mazda2 modellek kategóriájukban minőségi szempontból listavezetők.

2008.01.21 09:25ma.hu

A német Auto Bild különszámban foglalkozik a jelentéssel, mely a magyar használt autó piacra is irányadó lehet. A Mazda3 első helyezést ért el a TÜV 2008-as kutatásában, a 2-3 éves használt autók körében, épphogy megelőzve kisebb vetélytársát, a korábbi Mazda2-t saját háza tájáról. Ezzel a német TÜV első alkalommal ítélte oda a Mazdának a tiszteletre méltó Aranyérmet.

A TÜV-kutatás keretében - melyet minden évben az Auto Bild szakújságban tesznek közzé - 194 különböző modellen összesen mintegy hét millió vizsgálatot végeztek és értékeltek. A vizsgálatok során 160 kritériumot vettek figyelembe - többek között a világítástechnika, a fékrendszerek, a futómű, és a kipufogók területén.

A TÜV-eredmények útmutatásul szolgálhatnak a használt autók vásárlóinak Magyarországon ugyanúgy, mint Németországban. A japán és német autógyárak modelljei minőségi szempontból egyértelműen a lista élén szerepelnek: a 2-3 éves autók kategóriájában, melynek nyertese a TÜV Aranyérmét nyeri, a Mazda3 1,2%-os hibaarányával tudott győzni a Mazda2 (1,4%), a VW Golf ill. a Ford Fusion (mindkettő 2,2%), valamint a Honda Jazz előtt (2,3%).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.