Hamarabb jön az új kis Saab

Már Genfben bemutatkozik az új Saab

Változtatott tervein a Saab: nem vár Londonig az új 9-1-es tanulmányautó bemutatásával, hanem már Genfben előrukkol a 2010-re ígért kis csodával. Amiről még nincsenek hivatalos fotók, csak részletes és tervek. Meg ambíciók: szép konkurenciával készül szembenézni.

2008.02.04 15:00ma.hu

A Saab új kis modellje, a9-1-es 20120-ben érkezik a piacra, hogy a C30-as Volvo, az A3-as Audi, és az 1-es BMW kihívójaként harcoljon a potenciális vevőkért. A modell persze még csak a tanulmányautó lesz, és egyelőre aktuális képek sincsenek róla.

A járgány várhatóan nem sokban fog különbözni az Aero-X tanulmánytól, ami nem feltétlen baj. Emellett szintén érdemes kiemelni, hogy az Opel Astra padlólemzére épül majd, és várhatóan ez lesz az első szériában árult kocsi, ami már a Saab saját hibrid-hajtásláncával is kapható lesz: ráadásul a helyi körülményektől függően benzines, dízel, vagy bioüzemanyag-meghajtású motorral dolgozik majd párban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.