9-4X BioPower: jön a Saab új konceptautója

Detroitban mutatkozik be az új zöld Saab

A detroiti autókiállításon mutatkozik be az új Saab-konceptautó, a nem kimondottan egyszerű nevű 9-4X BioPower. A kétliteres, négyhengeres, etanolhajtású turbómotorral szerelt jármű biztató adatokkal szolgál: 300 lóerős teljesítményével bárhol megállja a helyét.

2008.01.14 14:00ma.hu

A környezetbarát autók versenyéből természetesen nem marad ki a Saab sem: Detroitban a svéd gyár is bemutatja a maga zöld koncepcióját. Kétliteres, négyhengeres, etanolhajtású turbómotor 300 lóerős teljesítménnyel, és összkerékhajtással: optimális vezetői élményt és mindig biztos kezelhetőséget ígérnek a skandinávok.

A dizájn a GM Europe Advanced Design részlegének vezetőjétől, Anthony Lotól, és a Saab mérnökeitől származik. Kívül pofás, belül igen fejlett az infotainment: zöld háttérvilágítású (reméljük, nem a szín kiválasztásába fektették a legtöbb munkát) kontrollpaneleken és egy képernyőn követhető minden fontos információ.

Még az is elképzelhető, hogy valóban elkezdik a sorozatgyártást, mérget azonban még nem kéne rá venni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.