Homemade környezettudat

Alacsony fogyasztás? Végy néhány szerszámot...

Valószínűleg az elmúlt évek legdinamikusabb, egyszersmind legalacsonyabb fogyasztású Honda Civicjét alkotta meg egy fölöttébb pihent amerikai. A retró-futurisztikus jármű valóban pofátlanul kis étvággyal bír - és rosszkedv ellen is telitalálat lehet.

2008.01.04 06:30ma.hu

Egy buzgó ecomodder (ilyen is van, mint kiderült: környezetvédelmi alapokon alakítanak át kocsikat) ezt a cseppet ufószerű, de valóban természetbarát járgányt bütykölte 15 éves Honda Civicjéből.

A kocsi légellenállási mutatói így jobbak, mint a GM EV1 nevű elektromos kocsijának, a barkácsoló hajlamú tulaj pedig lenyűgöző fogyasztási adatokról számol be: 112 kilométeres sebesség mellett országúton valamivel kevesebb, mint három liter benzint eszik százon.

Ráadásul ha rossz a kedve, elég ránéznie a kocsira - garantáltan elmúlik. Ha nagyobb lenne a csomagtartó, sárgák lennénk az irigységtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.