Anglia: a limuzin ellenjavallt

Hossz szerint kell fizetni a parkolási díjat Angliában

A parkolás nem csak Budapesten okoz gondokat, de az angoloknak legalább frappáns ötleteik vannak a problémák orvoslására. Nem, nem Centrum Ltd. nevű céget alapítottak, inkább a kisebb járművek felé terelgetik a polgárokat.

2008.01.03 06:15ma.hu

Norwich városában frappáns megoldást találtak arra a problémára, hogy a terjedelmes járművek túl sok helyet foglalnak az utakon: a legegyszerűbb az, gondolták, ha a polgárok kisebb autókat vesznek. Erre pedig rá lehet őket venni...

A parkolási díjakat ugyanis három kategóriába sorolják a városban (eddig nem nagy találmány, ilyesmit már itthon is találtak ki), azonban vadonatúj szempont alapján: a méret a lényeg. Az első kategóriába (aminek a parkolási díjait, khm: 90 százalékkal emelték meg) az olyan batárok tartoznak, mint a Toyota Landcruiser, vagy a Rolls-Royce Phantom. Továbbá az A4-es Audi, vagy a Toyota Prius, vagy a négyajtós Ford Focus (az ötajtós már a középső csoportba jár, mivel rövidebb). A legbiztosabb megoldásnak nyilván a miniautók vásárlása tűnik (állítólag tervezgetik az Isetta feltámasztását, nem is rossz ötlet ezen a vidéken...).

Egy városi tanácsnok szerint a rendelkezés célja tényleg a kis járművek népszerűsítése - egyrészt, mert általában kisebb a károsanyag-kibocsátásuk, illetve (főként) kevés parkolóhellyel is beérik.

A többi város árgus szemekkel figyeli a kísérletet, ha bejön a dolog, talán mi is elkezdhetünk edzeni a szardíniásdobozokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.