Hódít az alternatív üzemanyag

Szépen fogynak a Ford etanolos autói

A zöld gondolkodás egyre népszerűbb trendnek tűnik: a Ford csak Németországban 1700 etanolos kocsit adott el, ami legalábbis nem csekélység, ha a benzin- és dízelmotorok elképesztő választékához hasonlítjuk.

2008.01.11 14:00ma.hu

Közel 1700 etanolhajtású autót adott el tavaly a Ford Németországban, ami nem kevesebb, mint hatvan százalékos növekedést jelent. A zöld gondolkodás tehát lassan üzletileg is igazolható trend lesz (bár a németek külön világ, ott a legunalmasabb kisvárosok is tele vannak utcai szemetesekkel, és bő tíz éve kell szelektíven gyűjteniük a hulladékot).

A népszerűbbik modell a C-Max Flexifuel nevű kompakt jármű volt, ebből 872 darabot vettek meg, de a Focus Flexifuelből is 805 fogyott. A kocsik benzines, etanolos, és kevert hajtással is képesek közlekedni (utóbbi a kétféle üzemanyag tetszőleges arányát jelenti).

Vásárlóként is megéri a környezettudatosság: a zöld kocsik felára 250 euró (körülbelül 64 000 forint), ami egy autó esetében nem veszedelmes összeg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.