Első tulajdonosa René Dreyfus autóversenyző volt

Rekordáron kelt el egy öreg Bugatti

Rekordáron, 1 millió 36 ezer euróért (284 millió forint) kelt el egy 1928-as Bugatti márkájú autó.

2009.12.22 08:14MTI

A 37A Grand Prix modell vásárlója névtelenségének megőrzését kérte - számolt be a Párizs környéki árverést bonyolító Osenat aukciósház. A vételár jócskán felülmúlta a katalógusban szereplő és előzetesen 500-700 ezer euróra (137-191,8 millió forint) becsült árat.

A Bugatti 37A első tulajdonosa René Dreyfus autóversenyző volt. A 37A volt az első Bugatti-modell, amely megjelent a francia piacon. Az árverésre bocsátott autót kategóriájában elsőként intették le az 1929-es monacói nagydíjon. Az érdeklődők összesen 69 kocsira licitálhattak az aukción.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.