Realitássá válhat egy hibrid Lamborghini

Széndioxid csökkentési programot indít a Lamborghini

A Lamborghini átfogó környezeti fenntarthatósági programot indít, melynek célja, hogy 2010-re gyára 30 százalékkal alacsonyabb széndioxid kibocsátással termeljen, autóflottája pedig 2015-re 35 százalékkal kevesebb széndioxidot eresszen a légkörbe.

2009.06.10 10:00autoblog.hu

Ennek érdekében a Sant' Agata Bolognese-i üzemet napelemekkel rakják ki, a Lamborghini modelljeit pedig fokozatosan áttervezik. A napelemek önmagukban 1582 MWh zöld energiát fognak termelni 2010-től, amely 20 százalékos emisszió csökkenésnek felel meg. Sant' Agatában egy másik projektet is indítanak, melynek célja az energia megtakarítás.

Jövőre akár 10 százalékkal is csökkenhet az energiafelhasználás a telepen. Ami a sportkocsikat illeti, a kibocsátás csökkentési törekvések erősödnek. Az első fecske a tavaly bemutatkozott Gallardo LP 560-4 modell, amely 18 százalékkal alacsonyabb CO2 kibocsátást tud felmutatni elődjéhez képest.

A Lamborgini K+F központjában mostantól azon dolgoznak majd, hogy mérsékeljék a járművek tömegét, javítsák az égést, csökkentsék a súrlódási veszteségeket, valamint start/stop rendszereket és hibrid hajtásláncokat fejlesszenek. Hamarosan realitássá válhat egy bioüzemanyaggal hajtott, vagy éppen hibrid Lamborghini. A Lamborghini nem sajnálja a pénzt a környezeti fenntarthatósági projektekre, a következő öt évben 35 millió eurót kíván rá szánni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.