A legvadabb Lamborghini

Elkészült a Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV

Paraméterei alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy elkészült a Lamborghini ház legvadabb bikája, az új Murcielago csúcsváltozata.

2009.04.29 13:30rukko.hu

Az új Murcielago karosszériája nagy szilárdságú acélból és szénszálas elemekből álló csőváz, amelyre szénszálas karosszériaelemek kerülnek, az ajtó és a tető kivételével, ami acélból van.

Hosszában beépített, alumínium középmotorja 6,5 literes V12 hengeres és 670 lóerőt teljesít 8000 f/perces fordulaton, nyomatéka 660 Nm 6500 f/perc fordulaton.

Az erőt mind a négy kerékre 6 fokozatú e-gear váltó viszi át, egészen 342 km/h sebességig (kis spoilerrel) vagy 337 km/h sebességig (nagy szárnnyal) 3,2 másodperces százas sprint után.

A lassításról négy, egyaránt 380 mm átmérőjű karbon-kerámia fék gondoskodik, a kanyarodásban pedig elől-hátul független felfüggesztések segítik a sofőrt.

Városban a Lambo 32 litert fogyaszt százon, a vegyes fogyasztás viszont csak 20,6 liter száz kilométerenként. Az árát inkább jobb nem is firtatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.