Káosz és szigor a kínai utakon

Kínai autóvezetési teszt: mit tesz, ha köpnie kell?

Mit tesz, ha köpnie kell autóvezetés közben? A) Kiköpök az ablakon B) Beleköpök egy papírhulladékba, aztán bedobom egy kukába C) A jármű padlójára köpök.

2009.02.10 18:00MTI

A fenti tesztkérdés ízelítő a kínai KRESZ vizsgakérdéseiből. Összesen 800 van, ezekből kell 100-at megoldani a vizsgán. Zömük persze nemzetközileg is ismert, de akadnak sajátosan helyi "specialitások", mint a fenti példa, amelyre a helyes válasz: B.

További sajátos részlet: Ha valakinek kitüremkednek a belei nyílt hasi sérülés miatt, mit tesz Ön:
A) Visszarakom
B) Semmit
C) Letakarom, és a takarást rögzítem a sérült testén.
Ez esetben a C a jó válasz.

A vizsgához 45 percet adnak, és a sikerhez a 100-ból legalább 90 kérdésre kell meglelni a helyes megoldást. A szigor ellenére szinte teljes a káosz a kínai utakon, amelyek a világ legveszedelmesebbjei közé számítanak: sokszor össze-vissza megy autós, biciklis, gyalogos. Tavaly 73 ezer 500-an haltak meg közlekedési balesetben a világ legnépesebb országában, a sérültek száma 304 ezer volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.