Hibrid stratégia 2011-re

A Peugeot-Citroen és a Bosch közös hibrideket fejleszt

Megállapodott a PSA Peugeot Citroen és a Robert Bosch GmbH arról, hogy stratégiai együttműködésbe kezdenek a dízel-hibrid technológia területén.

2008.12.15 08:40ma.hu

A közelmúltban aláírt szerződés keretében a PSA Peugeot Citroen által kifejlesztett, négykerék-meghajtású dízel-hibrid hajtáslánc közös fejlesztésű, kulcsfontosságú elektromos és elektronikus alkotóelemeit (villanymotorok, teljesítmény-elektronika) a Bosch gyártja és szállítja.

2011-től kezdődően a Párizsi Autószalonon kiállított Peugeot Prologue és Citroen Hypnos tanulmányautókon bemutatott, innovatív dízel-hibrid technológiával látják el a Peugeot és a Citroen márka modelljeit. A PSA Peugeot Citroen számára nagy jelentőséggel bír a környezetvédelmi stratégiája középpontjában álló dízel-hibrid technológia továbbfejlesztése és indusztrializálása.

Azzal, hogy egyik fő partnerét, a világ elsőszámú autóipari berendezésgyártóját, a Bosch-t bízza meg az általában több beszállító között megosztott alkotóelemek gyártásával, a PSA Peugeot Citroen megteremti a feltételeket a dízel-hibrid gépjárművek európai piacra történő, mielőbbi bevezetéséhez.

A megállapodás keretében– a hátsó villanymotor és az első magasfeszültségű generátor mellett - a Bosch szállítja a kiegészítő teljesítmény-elektronikát is, melynek feladata ezen alkotóelemek működtetése. Ezen felül, a PSA Peugeot Citroen által felállított műszaki előírások alapján szintén a Bosch szállítja azt a rendszert, mely az optimális energia-újrahasznosítás érdekében a párbeszédet szavatolja az elektromos és elektronikai alkotóelemek, valamint a fék- (ABS) és menetstabilizáló (ESP) rendszerek között.

A két partner tervezőirodáinak nagyobb fokú együttműködése lehetővé teszi a hibrid hajtáslánc működésének optimalizálását, miközben kölcsönösen felgyorsítják egymás számára a következő évek során jelentős fejlődés elé néző szakterület ismereteinek megszerzését.

A PSA Peugeot Citroen a partnerkapcsolaton keresztül bizalmáról biztosítja a Bosch-t, és tanúsítja, hogy egyes beszállítóival hosszú távú, privilegizált stratégiai együttműködés kialakítására törekszik. A gyártó e folyamatot előnyösnek ítéli olyan technológiai újítások gyors és költséghatékony piaci bevezetése szempontjából, amelyek a CO2-kibocsátás jelentős csökkenéséhez vezetnek.

A PSA Peugeot Citroen szeretné, ha ez a megállapodás elősegítené egy hibridtechnológiára szakosodott európai iparág megszületését. A Bosch számára a szoros együttműködés ígéretes lehetőség egy nagy teljesítményű, hatékony és versenyképes hibridrendszer közös kifejlesztésére a PSA Peugeot Citroennel.

A Bosch immár 30 éve foglalkozik hibridtechnológiával, és jelentős szaktudásra tett szert az akkumulátorok, az elektromos hajtásláncok, a fékrendszerek és a motorvezérlés terén. A Bosch-csoporton belül a közel 370 munkatárs ismereteit egyesítő hibrid divízió célja, hogy hibrid és elektromos gépjárművek számára fejlesszen ki és forgalmazzon különböző rendszereket és alkotóelemeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.