Mit visz a Mazda Bolognába?

Ötajtós változatban is jön az új Mazda3

Szemben a nagyobb nimbusszal rendelkező kiállításokkal, a Mazda a kisebb Bolognai Autókiállítást választotta az új Mazda3 európai premierjéhez.

2008.12.03 08:40ma.hu

A kiállítás hivatalosan December 3-án nyitja meg kapuit, de a gyár elöljáróban közzé tette a négyajtós ITT fotói után az ötajtós kivitel előzetes képeit, és néhány további információt.

Az ötajtós Mazda3 is adoptálja négyajtós társának jellemzőit, így egy sportosan vezethető, dinamikus formatervű, osztályának egyik legjobb környezetvédelmi és biztonsági jellemzőivel rendelkező autóval állhatunk szemben.


Az új Mazda3 motorválasztéka az európai vásárlók igényeihez lett kialakítva. Bevezetésre kerül a Mazda6-ban bemutatkozó teljesen új 2,2 literes turbódízel motor, illetve a kínálatban talájuk az 1,6 és 2,0 literes hengerűrtartalmú benzines, és az 1,6 literes turbódízel erőforrásokat. Az új 2,2 literes turbódízel egy kimondottan nagy teljesítményű tiszta üzemű erőforrás, amely osztályelső teljesítményt, takarékosságot és kifinomultságot nyújt.

A Mazda3-hoz két féle teljesítmény variációban lesz elérhető, melyek közül az erősebb 185, a másik pedig 150 lóerőt teljesít. Mindkét variációnak kimagaslóan jók az emissziós mutatói és természetesen teljesítik az EURO5 károsanyag kibocsájtási szabványt. Érdekesség, hogy a 2,2 literes dízel erőforrások mind takarékossági, mind pedig széndioxid kibocsájtási adatai jobbak a korábbi 2,0 literes motorokhoz hasonlítva.


A környezetvédelmi jellemzők további javulásához az átgondolt fejlesztések vezettek, melyek során a hajtáslánc hatásfokát emelték, illetve továbbvitték a Mazdára már jellemző súlycsökkentési stratégiát, melyekhez kiváló aerodinamikai képességek társulnak.

A benzines erőforrással szerelt Mazda3 modellek haladó környezetvédelmi jellemzőinek eléréséhez a Mazda által kifejlesztett ún. " egyedüli nanotechnológiás", úgy nevezett ITT katalizátor bevezetése is hozzájárul. Ezzel a technológiával lényegesen csökkenthető a katalzátor előállításához szükséges platina és palladium mennyisége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.