Új generációs, erőteljes és tiszta

Bemutatkozik a Mazda6 2,2 literes dízelmotorja

Az új generációs 2,2 literes MZR-CD turbódízel motor Zoom-Zoom teljesítménye alacsony károsanyag-kibocsátással és fogyasztással párosul.

2008.11.27 09:29Kapás Róbert, ma.hu

Két éve mutatkozott be a Mazda Zoom-Zoom filozófiájának továbbfejlődését megtestesítő, második generációs Mazda6. A három karosszéria-változatban kapható modell markáns stílusa, exkluzív vezetési élménye és átgondolt kialakítása új mércét állított fel a közép-kategóriában.

Piaci bevezetése óta csaknem 85 ezren választották a Mazda különleges és elegáns modelljét Európában, ami nagyban hozzájárult a Mazda 2008-as rekord értékesítési eredményeihez. A vadonatúj saját fejlesztésű 2,2 literes turbódízel motornak, mely kategóriájának egyik legcsendesebb és legerősebb darabja, valamint az aktív biztonságot fokozó, szintén új, sávváltást segítő elektronikának köszönhetően most még népszerűbbé válhat a típus.


Az új, közös-nyomócsöves turbodízel motor először az új Mazda6-ban elérhető. Három változatban, egészen 125-től egészen185 lóerőig / 400 Nm-es nyomatékig, kategóriájának kiemelkedő teljesítményét nyújtja, miközben károsanyag-kibocsátása és gazdaságossága a korábbi kétliteres dízelmotor szintjén marad.

Ezen felül új dízel részecskeszűrő dolgozik a motor mellett, amely katalizátorként működik és hatékonyabban távolítja el a káros részecskéket a kipufogógázból; a kerámiaszerkezet fokozza a káros részecskék égését, így a részecskeszűrő gyorsabban regenerálódik. Ráadásnak az új Mazda6 még egy titkot tartogat: a kínált modellek közül elsőként kapja meg a sávváltást segítő rendszert, amely fokozza az aktív biztonságot.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.