Hoppá: ez már design!

Új, exkluzív Lancia Ypsilon Sport a MomoDesigntól

Megérkezett a Lancia Ypsilon Sport MomoDesign változata, amely a dinamizmus és az elegancia tökéletes egyesítésével új fejezetet nyit az olasz autóipar két világhírű márkájának együttműködésében.

2008.08.27 12:00ma.hu

A Lancia és a MomoDesign közös munkával olyan formavilágot alkottak, amely egyértelműen kitűnik a sorozatgyártású modellek szürke tömegéből.

A MomoDesign Ypsilon Sport nagyszerű példája annak, hogy esztétikailag hogyan értelmezhető újra egy kocsi markáns formai elemeinek további hangsúlyozásával, amelyek az olasz autók legjellemzőbb ismérvei is egyben: innováció, stílus és egyéniség.

A Lancia az Ypsilon Sport MomoDesign változatával azon autórajongók táborát célozza meg, akik elérhető áron keresnek szórakoztató vezetési élményt, és eleganciára is vágynak egyben. Az új MomoDesign változat külsőleg megőrzi az eredeti modell erős egyéniségét, de felismerhetőek rajta a jellegzetes stílusjegyek is.

A sportos fekete fényezésen kívül megjelenik az Ypsilon palettáján a metálszürke és a metálnarancs, valamint a sárga és fehér szín is. Az autóhoz rendelhető a csomagtartó ajtaját, a tetőt és a visszapillantó tükröket díszítő tompa fémszínű titánfényezés, a hűtőrács, a csomagtartó kilincse, az oldalsó és első szegélylécek, pedig - dízel változatokon a Multijet logó - akár polírozott metálfényezésűek is lehetnek.

Sötétített hátsóüvegek és színre fújt ködfényszóró-keretek teszik még elegánsabbá az autó megjelenését, a középső oszlopon pedig MomoDesign grafika jelzi a neves design-cég munkáját. A modellek eleganciáját tovább emelik a 16 col méretű, gyémánthatású könnyűfém keréktárcsák is, a csúcsmodellen pedig piros kezdőbetűvel egészítik ki az Ypsilon logót.

A beltér letisztult elrendezése és elegánsan sötét színvilága határozott, komoly karaktert ad az autónak. A bőrbevonatú kormány és sebességváltó gomb a MomoDesign Ypsilon Sporthoz méltó minőségérzetet adnak. Az ülések fekete színű Airtex huzatot kaptak, így tökéletesen illeszkednek az utastér színösszeállításához.

A még sportosabb beltérre vágyó vásárlók rendelhetnek Alcantara® Starlite és klasszikus bőrborítású üléseket is „MomoDesign” felirattal.


Aki szeret vezetni, annak az első méterek után egyértelmű lesz, hogy az új MomoDesign Ypsilon Sport ültetett futóművének és négy tárcsafékének köszönhetően kezes viselkedésű, különleges vezetési élményt nyújtó autó.

A sportos vezetésben kiváló partner a hengerenként 4 szelepes 1,3-as Multijet motor, amely 105 lóerőt ad le percenkénti 4000-es fordulatszámon, 200 Nm-es maximális forgatónyomatéka pedig már 1750-es percenkénti fordulattól rendelkezésre áll.

Az autó 5 fokozatú váltójával 177 km/h végsebességre képes, álló helyzetből pedig 10,3 másodperc alatt éri el az óránkénti 100 km-es sebességet. Kiemelkedő teljesítménye révén a MomoDesign Ypsilon Sport kategóriájának legerősebb képviselője, fogyasztása és CO2-kibocsátása mégis példaértékű: 4,5 l/100 km vegyes használat mellett, illetve 119 g/km.

A MomoDesign sorozatba tartozik még a 95 lóerős, 1,4 16V erőforrással szerelt változat is, amelyben 6 sebességes váltó fokozza a vezetési élményt.

Az új MomoDesign Ypsilon Sport legszembetűnőbb jellemzői az eredeti formaterv és a kiváló teljesítmény, de figyelemre méltó a modell gazdag felszereltsége is: légkondicionáló berendezés, „Dual Drive” elektronikus szervokormány, rádiót és cd-játszót tartalmazó hi-fi rendszer, távirányítású központi zár, „Follow Me Home” rendszer, ezüst színű öltésekkel varrt bőrbevonatú kormány és váltógomb, 16 col méretű, gyémánt hatású, polírozott könnyűfém keréktárcsák, valamint elektromosan állítható tükrök növelik az autó használati értékét.

A különleges kivitelű Ypsilon Sporthoz számos biztonsági felszerelés is alapáron jár, nem kell felárat fizetni például a blokkolásgátlóért és az elektronikus fékerőelosztó rendszerért (ABS+EBD), az első- és a függönylégzsákokért (előre oldallégzsákok is rendelhetők).

Szintén az alapfelszerelések között találjuk az első elektromos ablakemelőket, a lehajtható majd hátratolható hátsó üléseket, valamint a tengelyirányban és magasságban állítható kormányt.

Az autóhoz ezen felül számos extra rendelhető, többek között „Gran Luce” elnevezésű napfénytető, ködfényszóró, kétzónás automatikus klíma, és Blue&Me® rendszer, az elektronikus menetstabilizáló (ESP), ami tartalmazza a kipörgésgátlót (ASR) és az emelkedőn való elindulást megkönnyítő „Hill Holder” funkciót is.


Az Ypsilon MomoDesign Sport változata természetesen megörökölte az eredeti változat minden előnyös tulajdonságát és presztízsét, nívós műszaki tartalmával és kiemelkedő formatervével együtt. Olyan ismérvek ezek, amelyek egyet jelentenek minden világhírű olasz luxusmárka termékeivel.

Az Ypsilon exkluzivitásra vágyó, igényes vásárlók számára készült, akik elvárják, hogy egy autó különleges élményt nyújtson. A luxushoz azonban hozzátartozik az a lehetőség is, hogy a vevő ízlése szerint egyénivé tehesse autóját.

A MomoDesign Ypsilon Sport választható színösszeállításai és extrái összesen több mint 700 változatot tesznek ki, 15 különböző színű karosszériafényezéssel, 4 egyedi színösszeállítással (Argento, Oro Bianco, Oro Giallo és Platino), 9 bicolor színkombinációval, 8 különböző belső stílussal és 6 könnyűfém keréktárcsa változattal (ezek közül néhány megtalálható a Lineaccessori kínálatban is).

Az új Ypsilon egyéni kiviteltől függetlenül feltűnően szép és eredeti jelenség, a méltán világhíres kifinomult olasz ízlés megtestesítője. Az új Lancia Ypsilonhoz ugyancsak rendelhető a Fiat Auto és Microsoft közös fejlesztésű Blue&Me® szolgáltatása, amely új fejezetet nyit a fedélzeti rendszerek nyújtotta kommunikációs és információs lehetőségek, valamint a szórakoztatás terén.

Hamarosan még fejlettebb technológiai újdonságok is megjelennek a kínálatban: teljes körű multimédia központ, műholdas navigációs rendszer és egy sor további eszköz teszi még kényelmesebbé, biztonságosabbá és könnyedebbé az utazást.

A Blue&Me® rendszer használata a Bluetooth® technológiának és a hangvezérlésnek köszönhetően igen egyszerű és biztonságos: a telefonálás és a zenehallgatás megoldható anélkül, hogy a sofőrnek le kellene vennie a kezét a kormányról.

A rendszerre rácsatlakoztatható külső mobiltelefon, kézi számítógép, mp3-lejátszó, vagy USB pendrive is. Mindez a Blue&Me® USB csatlakozóhelyének köszönhető, amely képes fogadni bármilyen digitális eszközt, amelynek ilyen típusú csatlakozója van. Az autó hi-fi berendezése ilyenkor közvetlenül a zenei fájlokat másolja fel és játssza le (a rendszer MP3, WMA és WAV formátumú fájlokat képes kezelni).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.