Jön a Lancia

Csak győzzük követni: új modellekkel készül a Lancia

Felébredt Csipkerózsika-álmából a Lancia, a Fiat-család eddig fölöttébb hallgatag luxusfelelőse. Néhány év alatt annyi új modellel rukkolnak elő, hogy talán már ők sem tudják követni a terveiket.

2008.02.05 11:30ma.hu

Az első új Lancia a Delta lesz idén márciusban, ami már 2006-ban bemutatkozott Párizsban: nagy különbségek várhatóan nem lesznek az akkori és a szériamodell között. Motorikusan a Fiat Bravoval áll majd szoros rokonságban, de tágasabb és igényesebb belsőt kap. Egyes források nem zárják ki a későbbiekben a szabadidőautó és a kupé-kabrió megjelenését sem.

Ezt jövőre az új Ypsilon követi, újításként már ötajtós változatban is. Bár a Fiat Idea nem kap utódot, a vele teljesen egyívású Lancia Musa is frissül.

Ínyencek értékelhetik: az igazán nagy dobás állítólag az Alfa Romeo 8C technikáját hasznosító sportautó lesz, ami a legendássá nemesedett Aurelia nevet kaphatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.