A sportosság és az elegancia elegye

A Lancia Thesis Sport igazi csúcsmodell

Kevés olyan autó létezik, amelyik képes a sportosságot és az eleganciát egyedi, exkluzív formában elegyíteni. Nos az igen kifinomult, kétszínű karosszériával rendelkező (világosszürke és sötétszürke) Lancia Thesis Sport csúcsmodell ilyen.

2008.06.24 13:14ma.hu

Az eredeti Thesis Sport tökéletesen összhangban van a Lancia zászlóshajójának szellemiségével, vagyis egy olyan luxuslimuzin, amely az eleganciára és a csúcstechnikára támaszkodik, hogy rabul ejtse az autósok elitjének szívét. 

Ez egy olyan különleges szegmens, amibe csupán néhány olyan modell tartozik, melyeknél a legfontosabb gyártók az autóiparban napjainkban elérhető legjobb technológiát koncentrálják. Az autón exkluzív, 18 colos könnyűfém keréktárcsák is feszítenek, melyek kihangsúlyozzák e konkrét változat magabiztos sportosságát. 

A Thesis Sport tartalmazza mindazon elemeket, amelyek a vezetés élményéhez szükségesek: a bőséges biztonsági alapfelszereltségtől kezdve (ABS EBD-vel, ESP ASR-rel kiegészítve, 8 légzsák) a luxusszintű, nagyméretű, védelmet nyújtó utastéren, a színes kijelzővel felszerelt navigációs rendszeren, a Bose® hifirendszeren, a többzónás, automata klímaszabályozáson át a komfort (hűtött, fűtött, adaptív és masszírozós támlával/ülőlappal ellátott) első ülésekig, melyek a kényelem és az ergonómia szempontjából a csúcstechnikát képviselik. Ide tartozik továbbá a belső térvédelemmel és emelésérzékelővel kiegészített lopásvédelmi rendszer riasztóval, valamint a parkolóradar.
 
A Frau®-tól származó új, vörös bőrkárpitnak és a színben illeszkedő díszítéseknek köszönhetően ugyanez nyilvánvalóan rányomja bélyegét a belső térre is. Ezen oknál fogva a Thesis Sport az új, 20 szelepes 2.4 Multijet motorral van felszerelve, ami - az adaptív, szekvenciális kapcsolású, ötfokozatú automata sebességváltóval kombinálva – 4000-es percenkénti fordulatszámnál 185 lóerőt és 1750/perc fordulatszámnál 330 Nm-es legnagyobb forgatónyomatékot ad le.
 
Ezzel az erőforrással az autó végsebessége 222 km/h, míg gyorsulása 0-ról 100 km/órára 9,7 másodperc.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.