Nem "B" kategóriás...

Izgalmas forma, nagyszerű újítások: ez a Mercedesz B-osztály

Kompakt és tágas, kényelmes és dinamikus, praktikus és elegáns - a B-osztály különböző gépkocsi-koncepciók legjobb tulajdonságait egyesíti.

2008.07.11 18:03ma.hu

És a sports tourer új generációja most még izgalmasabb formákat és még több műszaki újításokat kínál. Hátulról nézve az új kialakítású hátsó lökhárító biztosítja a sportos megjelenést. A ragyogó fényű hátsó lámpák nem csak a szép összképhez járulnak hozzá, hanem az adaptív féklámpának köszönhetően különösen hasznosak is: 50 km/h feletti sebességről történő vészfékezés esetén másodpercenként többször villannak fel a féklámpák, hogy figyelmeztessék a hátulról érkezőket.

A B-osztály új, B 170 NGT BlueEFFICIENCY modellje már nemcsak benzinnel, hanem földgázzal is használható – elég egy gombnyomás a többfunkciós kormánykeréken. Ennek a nyomós gazdaságossági érvek mellett környezeti előnyei is vannak: a földgáz ugyanis a környezetet terhelő feldolgozási folyamatok nélkül, közvetlenül felhasználható üzemanyagként.

Emellett a CO2-kibocsátás körülbelül 23 százalékkal alacsonyabb, mint benzines használat esetén. A B-osztályban ráadásul most rendelhető az aktív parkolássegítő rendszer. Amint a gépkocsi felismeri a parkolóhelyet, a hátrameneti fokozatba kapcsolással erősítheti meg parkolási szándékát.

Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a gáz- és a fékpedállal szabályozzauk az autó sebességét. A rendszer ekkor automatikusan átveszi a kormányzást, és néhány lépésben leparkolja a gépkocsit. Az új, rendelhető szórakoztatórendszer az alapfelszereltség részeként rendelkezik AUX-IN csatlakozóval és az Audio 20 típustól kezdve Bluetooth funkcióval. A rendelésre elérhető médiacsatlakozóhoz például MP3-lejátszót, iPod készüléket vagy külső merevlemezt kapcsolhat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.