Az új SLK Roadster nem viccel

Egy igazi erőgép a Mercedestől

24 kW-os (305 LE-s) teljesítményével az SLK 350 sportmotorja a 7200 1/min maximális motorfordulatszámának köszönhetően most még többet nyújt, de a másik három erőforrás és az új, változó rásegítésű szervokormány is igazi élménnyé varázsolja a vezetést.

2008.05.16 13:51ma.hu

A szaksajtó „kis Ezüst Nyílnak” kiáltotta ki. Nem is csoda. Elejének hangsúlyos hűtőrácsával, az új első és hátsó lökhárítókkal, az újratervezett kipufogócsövekkel és az új kerekekkel az SLK sok szempontból hasonlít a legendás versenyautóra. És a roadster emellett egy igazi SLK, amelynek külső kialakítását úttörő részletek gazdagítják.

Az SLK a sportosság és a komfort utolérhetetlen egységét nyújtja. A rendelhető, különleges AIRSCARF például gondoskodik arról, hogy a roadster vezetője az év minden szakában átélhesse az őt tetőtől talpig körülölelő világ élményét. Nyilat formázó karosszériájából pedig a klasszikus sportkocsik szelleme árad. A sportosság hozzátartozik az SLK természetéhez. A rendelhető SLK sport csomaggal pedig lehetősége nyílik arra, hogy célirányosan építsen erre az alapra.

Ebbe az átfogó csomagba beletartoznak a matt szürke fényszóróbetétek is. Ráadásul a hat dupla küllős kialakítású, 18 collos könnyűfém keréktárcsák és a csomagtartófedélen lévő AMG légterelő tovább hangsúlyozzák a gépkocsi dinamikus jellegét. A furatokkal ellátott első féktárcsák növelik a fékerő tartalékait. A sport csomaggal együtt jár a sportfutómű, ahogy az SL 280 és az SL 350 esetében a sportlégszűrő is, amely sportos motorhangot eredményez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.