Fotókon az új SL Merci

Lebukott a Mercedes: képek az új SL-ről

Lebukott a Mercedes: megjelentek az első képek az új csúcsversenykocsiról. Igaz, görcsösen nem is próbálták titkolni a kinézetét, de azért mégis: a kémfotó az kémfotó. A kocsi pedig tekintélyt parancsoló - naná, verseny-Mercedes.

2008.04.16 09:50ma.hu

Sikerült lekapni a Nürburgringen az új verseny-Mercedest: az SL-ek következő királyát nem is nagyon álcázták, úgyhogy lehet, hogy a fotó nem véletlenül készült. A kocsi jól láthatóan szélesebb elődeinél, és a szószátyár madárkák szerint az eddigi legerősebb, 670 lóerős motor hajtja.

Igazán sportos lesz érzetre is (azaz a kényelmes, méltóságteljes Mercire vágyók nem fognak érte tolongani - igaz, 350 példány készül összesen, így nem is lesz egyszerű hozzájutni): feszes, aktív lengéscsillapítású felfüggesztést kap, és 200 kilót le is faragtak a súlyából köszönhetően a szénszálas alapanyagok használatának: úgy sejtjük, még nézni is megerőltető lesz, nemhogy vezetni. Ezt is legfeljebb a kézzel kapcsolható automata váltó könnyíti meg, de szimplán a motor nyomatéka miatt: ha nem 1000 Nm-rel kellene megbirkózni, ez sem lenne.

Várhatóan még az idén kiderül: talán még ebben az évben elkezdik gyártani a 150 000 euróba kerülő csúcskocsit - aztán a kissé szelídebb verziókat is.

Lesznek még róla fotók, le mernénk fogadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.