"Biztonságot mindenkinek" program

A Renault új, alakítható, biztonságosabb gyerekülést vezetett be

Ez a gyerekülés ideális kombinációja olyan funkcióknak, amelyek kielégítik mind a megszokott felnőtt, mind pedig a beépített magasító párnán ülő gyermek számára fontos kényelemi és biztonsági igényeket.

2008.07.02 18:38ma.hu

Csukott helyzetben a „beépített” fejtámla a háttámlával azonos magasságba kerül, így a vezető hátrafelé irányuló látását sem befolyásolja, amikor az ülésen éppen nem ülnek.

A magasságot szabályozó csúszó sínek lehetővé teszik, hogy a felnőttek is kényelmesen és biztonságban foglalhassák el helyüket. A fejtámla tetején elhelyezkedő húzókar segítségével az ülés felnőtt formájából gyerekméretre állítható, így a gyermekek feje fölött egy védősisakot, védőburkot képez.

A már említett húzókarok segítségével a védőburok helyzete is megváltoztatható, amelyre akkor lehet szükség, amikor egy kisgyermek egy magasító párnán ül. Az oldalpárnába épített „övsín” lehetővé teszi, hogy az átlós biztonsági öv is pontosan illeszkedjen a gyermek vállára. Növeli a gyermek kényelemérzetét, a nyakra irányuló bármilyen veszélyhelyzettől megóv, és ütközés esetén a mellkast megtartja.

Ha a gyermek álmos, az oldalpárnák megtartják a fejét, ellazítják a nyakizmokat. A fejtámla ráadásul lehetővé teszi, hogy a kicsi teljes biztonságban aludjon: a biztonsági öv pontosan rögzítve marad, bármilyen testhelyzetet is vesz fel a gyermek alvás közben. Működés közben az átlós biztonsági öv biztosan rögzítve marad a gyermek nyakán és vállain az övsíneknek köszönhetően, és megakadályozza, hogy a felsőtest oldalra kicsússzon az öv alól.

Az arccal érintkező anyag hipo allergén. A Renault figyelme minden részletre kiterjed a biztonság kérdését illetően, amelyet négy fő szempont alapján határozott meg: megelőzés, a hibák korrigálása, védelem és oktatás.


A cél az, hogy a vezetőt segítsük abban, hogy előre láthassa a veszélyt, és számolhasson minden olyan tényezővel, amely segíthet a baleset elkerülésében.

A Renault autóit ilyen funkciókkal látta el: még inkább felkészültek és körültekintőbbek lehetnek a vezetők a hangjelzős biztonsági öv-emlékeztetővel (amely figyelmezető fénnyel is jelez), vagy az ESP (elektronikus stabilitás-felügyelő rendszer) felvillanásával, amely jelzi, hogy a rendszer működésbe lépett.

Ugyanígy, a programozható sebességszabályozó, amely most már minden modellben megtalálható, alap vagy választható tartozékként. A vezetők informálására vagy helyzetük megkönnyítésére a Renault olyan funkciókat vezetett be, mint a keréknyomás-ellenőrző rendszer, valamint az automatikusan működő első lámpák és ablaktörlők.

A vezetőket segítő funkciók beavatkoznak nehéz, vagy balesetveszélyes helyzetekben, ezzel is kiegyenlítik a vezető hibáit anélkül, hogy a vezető „helyettesévé” válnának. Az ABS-en kívül az automatikus fék-asszisztens (Emergency Brake Assistance, EBA) segíti a vezetőt abban, hogy az autó minden fékezési kapacitását maximálisan kihasználja.

Az ESP segítségével az autó még tapadás hiánya, alul- vagy túlkormányzottság, esetleg kitérés vagy csúszkálás esetén is a vezető uralma alatt marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.